JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE

Glasbenik in avtor Jernej Zoran predstavlja svoj aktualni, tretji po vrsti, album Romeo, Julija in tatovi sonca. Zasedba prekaljenih glasbenikov ponuja izjemno glasbeno doživetje, uživanje v mešanici rocka, popa in bluesa. Virtuozno igranje kitare, vrhunska pevka in udarna ritem sekcija so lastnosti benda, ki sliši na ime JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE.

Koncertni spored je dolg do dve uri. Zaobjema vse izdane single, izbor pesmi, ki jih je napisal in posnel z Društvom mrtvih pesnikov (DMP), katerega član je bil, in nekaj instrumentalnih kitarskih poslastic. Za dobro mero koncert začini z nekaj vrhunskimi priredbami znanih skladb.

Zasedba, ki se odlično znajde tako na velikih kot na majhnih odrih – od prireditev, kot je Pivo&Cvetje, poletnih/decembrskih/festivalskih večerov po slovenskih mestih, do klubov, kot je Orto Bar – se predstavlja v »električni«, pa tudi v »akustični« različici.

 

Nekaj “hitrih dejstev” o Jerneju:

– eden najboljših slovenskih blues-rock kitaristov (v Stopu so ga pred časom poimenovali kar “slovenski David Gilmour”)

– nekdanji član DMP (Društvo mrtvih pesnikov) – sodeloval na albumu Vojna in mir (avtor singlov Kisik in Superheroj)

– sredi “ustvarjalnega vala”: od 2011 do danes 3 samostojni albumi, 12 singlov, 7 videospotov

– reden radijski airplay in uvrstvitve (tudi na vrh) na vse pomembnejše lestvice (Točka, Popevka tedna Val 202, Stop Pops 20, …)

– sodelovanja: Tifa (Bijelo Dugme), Tinkara Kovač, Tokac, Hamo, in ja, tista kitara v Komarju od Čukov je tudi njegova …